Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare, decorat de președintele României, de Ziua Mondială a Educației
Colegiul Național ”Mihai Eminescu”  - Miercuri, 9 Octombrie 2024

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a decorat, de Ziua Mondială a Educaţiei, mai multe unităţi de învăţământ din țară, printre care și Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare. Instituția sătmăreană de învățământ a primit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ în grad de Ofițer”.

Delegația Colegiului National “Mihai Eminescu” Satu Mare, prezentă la ceremonia de decernare a înaltei distincții prezidențiale, a fost formată din: prof.dr. NATALIA MANUELA BOLOȘ- director, prof. NICOLETA ANIȘOARA CHERECHEȘ-director adjunct și DAN ANDREI ARDELEAN- președintele Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare.

Pentru eminescieni, Ziua Educației a avut semnificații deosebite, cu bucuria evocării unor dascăli, care au clădit și consolidat învățământul sătmărean, dar și cu o importantă recunoaștere națională, prin distincția acordată.

La Colegiul Național ”Mihai Eminescu”din Satu Mare, colegiu centenar, se oferă educație de calitate, se transmit valori imuabile, se mențin principii de instrucție și formare, care oferă șansele și perspectivele unor cariere dezirabile.

”Avem un colectiv didactic de excepție, dedicat și devotat misiunii didactice, de a oferi cunoaștere și înțelepciune, un personal didactic auxiliar și nedidactic, pe măsură, și elevi competitivi, în toate domeniile cunoașterii, implicați în viața școlii și a comunității sătmărene, care s-au remarcat, mereu, prin rezultate excepționale obținute la examenele naționale, la olimpiade și competiții naționale și internaționale. Tuturor ne este dedicată această distincție, pe care o primim cu onoare, cu mare bucurie și cu emoție! Ea reprezintă o mare responsabilitate.

Conștientizăm, și mai mult, faptul că trebuie să continuăm calea care ne-a consacrat, că avem o datorie față de această instituție de învățământ, față de noi înșine, față de întreaga comunitate sătmăreană.

Este o mândrie pentru noi, toți, dar și prilejul unei retrospective, un temeinic moment de a-i aminti pe toți cei care au contribuit, de-a lungul timpului, la prestigiul acestei școli.

Spiritul eminescian, inimitabil prin cultul pentru valoare, performanță, perfecțiune, prin recunoașterea meritelor și a valorilor formate aici, s-a transmis, de la o generație la alta, prin personalitatea unică a dascălilor, prin modul de gândire, prin confluențe spirituale, printr-un permanent dialog al continuității, al legăturii între foști și actuali dascăli și elevi.

Distincția onorantă acordată colegiului, în 8 octombrie 2024, pentru generațiile actuale de profesori și elevi ai colegiului, alături de sentimentul apartenenței la “comunitatea eminescienilor”, reprezintă eforturi susținute și responsabilități asumate. Respect pentru toți dascălii, elevii colegiului, precum și pentru părinții și bunicii acestora! Vivat, crescat et floreat Colegium “Mihai Eminescu” Satu Mare” – este mesajul transmis de conducerea unității de învățământ.

Director, prof. dr. Natalia Manuela Boloș

Director adjunct, prof. Nicoleta Anișoara Cherecheș

656 vizite
Distribuie pe